Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strudel makowo- dyniowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
mak 70 gram
cukier 150 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 30 gram
skórka cytrynowa 1 łyżka
cytryny 1 sok z jednej
cynamon 1 szczypta
goździki mielone 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Strudel makowo- dyniowy

Dynię obrać, usunąć pestki, wydrążyć miąższ, utrzeć na grubej tarce, lekko posolić, odstawić na 15 minut. Następnie wycisnąć i wymieszać ze skórką cytrynową, sokiem z cytryny, cynamonem, goździkami i 75 g cukru. Drugą połowę cukru wymieszać z utartym makiem i tartą bułką. Masę makową rozłożyć na całym cieście, dynię tylko na jednej trzeciej. Zrolować strudel i piec w średnio nagrzanym piekarniku.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak