Sposób przygotowania

Najpierw nagrzać sobie piekarnik do 150 st , na blaszkę wysypać wiórki i uprażyć na ciemno złoty kolor , filety zaś opłukać ułożyć w płaskim rondelku , posypać pieprzem kolorowym prosto z młynka , kurkumę , wlać sok z limonki i tyle gorącej wody aby przykryła filety , gotować 8 minut na małym ogniu. Potem delikatnie ryby wyjmujemy łyżką i położyć na pół misek a gdy przestygną podziabać widelcem na nieduże kawałki. Chili i cynamon pokruszyć połączyć anyżem , kminkiem i prażymy na suchej patelni 5 minut. Potem poczekajmy aż przestygnie i drobno zmielić . Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej wkładamy posiekany czosnek, pokrojona cebulę i sproszkowane przyprawy , mieszamy i smażymy 10 minut. Następnie dodajemy rybę oraz wiórki , smażymy to razem 5 minut i możemy najlepiej podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !