Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek, najpierw białka ubić dodać 3 łyżki cukru pudru, dalej ubijając , a żółtka utrzeć z szklanką cukru pudru i żółtka połączyć z białkami , następnie dodajemy mąkę i proszek , delikatnie mieszamy . formę przygotować , wlać ciasto i włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 25 minut w 160 st. a gdy biszkopt podrośnie to zwiększyć do 200 st. potem ostudzić i podzielić ciasto na 2 części. W tym czasie robimy krem :Miękkie masło ucieramy z margaryną , dodając 2 żółtka i cukier puder , gotową masę podzielić na 2 części do jednej masy dodać konfiturę dowolną najlepiej truskawkową . A druga pozostawić jasną .Na jednej części biszkoptu wykładamy masę czerwoną na ta drugą część biszkoptu potem idzie jasna część . Następnie do naczynia wkładamy połamana czekoladę i wlać śmietankę wstawiamy na ogień na małym ogniu i cały czas mieszamy aż czekolada się rozpuści i nabierze gęstej konsystencji i stanie się błyszcząca. Tylko musimy pilnować polewy ponieważ może łatwo się przypalić , na polewę sypiemy dowolne orzechy i zimne ciasto wkładamy do lodówki .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pyszny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !