Sposób przygotowania

schab dzielimy na plastry o grubosci 1 - 1,5cm. W garnku topimy margaryne iu na gorący tłuszcz układamy kawałki mięsa, które wczesniej doprawiamy pieprzem i solą - rumienimy chwilkę po obu stronach a następnie zalewamy wodą. dodajemy ziele angielskie i liscie laurowe, gotujemy do miekkosci (mozna nieco dolac wody jeli zbytnio wyparuje), doprawiamy solą pieprzem i kucharkiem, wrzucamy kostke do sosów. Śmietnę mieszamy z mąką i kiedy mięso jest juz gotowe to wlewamy ostrożnie do mięsa i gotujemy jeszcze chwilkę. Sosem polewamy ziemniaki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Bardzo lubię tak przygotowane mięso.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    mniam...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !