Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 40 dag
śmietana 30% 300 ml
mąka 4 łyżki
woda 1 szklanka
margaryna 2 łyżki
kostka do sosów 1
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie

schab dzielimy na plastry o grubosci 1 - 1,5cm. W garnku topimy margaryne iu na gorący tłuszcz układamy kawałki mięsa, które wczesniej doprawiamy pieprzem i solą - rumienimy chwilkę po obu stronach a następnie zalewamy wodą. dodajemy ziele angielskie i liscie laurowe, gotujemy do miekkosci (mozna nieco dolac wody jeli zbytnio wyparuje), doprawiamy solą pieprzem i kucharkiem, wrzucamy kostke do sosów. Śmietnę mieszamy z mąką i kiedy mięso jest juz gotowe to wlewamy ostrożnie do mięsa i gotujemy jeszcze chwilkę. Sosem polewamy ziemniaki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ela16 25.08.2011 09:24
mniam...
Beatris 19.07.2011 13:56
Bardzo lubię tak przygotowane mięso.
MAR3STA 08.07.2011 22:49
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak