Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Razowiec z pianką jajeczna i rukolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
mleko 1/2 szkl
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
sól do smaku
chleb razowy 4 kromki
pstrąg wędzony 1 szt
rukola do dekoracji
majonez wg uznania
koperek do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Razowiec z pianką jajeczna i rukolą

1. Jajka ubij z mlekiem, dopraw solą oraz szczypta gałki. Masę przelej do małej, płaskiej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w kąpieli wodnej ok 40 min w temp 170 stopni, aż masa się zetnie. Przestudź, pokrój na 8 równej wielkości trójkątów.
2. Chleb posmaruj majonezem, przekrój na pół, obłóż listkami rukoli. Następnie połóż mus jajeczny. Rybę obierz ze skóry i ości, podziel na mniejsze kawałki. Obłóż nimi przygotowane kanapeczki. Udekoruj koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 18.06.2013 06:33
Zdrowe danie :)
cooleczka 14.01.2012 12:45
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak