Sposób przygotowania

Dna 3 tortownic tej samej wielkości wyłożyć papierem i posmarować tłuszczem. Sporządzić ciasto: Migdały i orzechy zemleć; żółtka z cukrem utrzeć; ubić pianę, wyłożyć na żółtka, wymieszać z migdałami, orzechami i bułką tartą. Ciasto wyłożyć do 3 jednakowych tortownic, upiec w niezbyt gorącym piekarniku, wyjąć, zdjąć papier. Sporządzić nadzienie: Przygotować mocny napar z kawy 0,5 szklanki. Utrzeć wanilię. Masło utrzeć na pianę, dodać cukier i ucierać, dodając po trochu napar kawy; nadzienie podzielić na 3 części. Placki przełożyć nadzieniem (2 razy), obrównać, resztą nadzienia posmarować całą powierzchnię tortu. SMACZNEGO!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !