Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski-csipetke

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20 dag
jajko 1 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski-csipetke

Csipetke są to kluski pokrajane w małą kostkę lub robione podobnie do naszej zacierki - w formie spłaszczonych ziaren fasoli. Z 20 dag mąki, jednego jaja i szczypty soli zagniata się dość sprężyste ciasto. Można je rozwałkować lub drobić (lepiej drobić). Gotować w wodzie, odcedzić i wrzucić do gotowej zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak