Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby kiszone po słowacku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby 1 kg
woda 500 ml
sól 40 g
cukier 15 g
jogurt łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby kiszone po słowacku

Po wstępnym obgotowaniu grzybów przygotowujemy zalewę. Całość trzeba zabezpieczyć przed dostępem powietrza a jednocześnie umożliwić wydostanie się CO2. Grzyby są gotowe po 2-3 tygodniach przebywania w temperaturze pokojowej. Trwałość do pół roku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak