Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby po podlasku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 250 ml
woda 1 l
sól łyżeczka
czosnek ząbek
Pieprz biały mielony Prymat
grzyby świeże 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby po podlasku

Grzyby oczyszczamy i wrzucamy na osolony wrzątek. Gotujemy na wolnym ogniu bez przykrycia 10 - 15 minut. Następnie grzyby odcedzamy i przelewamy świeżą gorącą wodą. Do każdego słoika wrzucamy przyprawy i napełniamy gorącymi grzybami do 2/3 wysokości naczynia. Zalewamy gotującą się marynatą do pełna. Każdy słoik dobrze zakręcamy i stawiamy do góry dnem. Pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Potem wynosimy w ciemne i chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak