Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marmolada kasztanowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasztany jadalne 1 kg
cukier 500 g
skórka z cytryny 1 szt
laska wanili 1 szt
sól szczypta
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: marmolada kasztanowa

Kasztany gotować w osolonej wodzie razem z liściem laurowym. Miękkie obrać i zrobić z nich pure. Z cukru i ¼ l wody przygotować syrop, przestudzić go i dodać pure z kasztanów, wanilię oraz skórkę cytrynową. Postawić znów na ogniu i gotować przez 1godz, stale mieszając. zdjąć z ognia, wyjąć skórkę cytrynową. ostudzić i włożyć do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak