Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pudding kasztanowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 6 szt
cukier 150 g
cukier wanilinowy 1 op
orzechy laskowe 125 g
masło 60 g
kasztany jadalne 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: pudding kasztanowy

Pure z kasztanów włożyć do naczynia i ubijać na parze, aż będzie miało konsystencję kremu. Dodawać po jednym żółtka, cukier, cukier waniliowy, mielone orzechy laskowe i masło. Nie przerywać mieszania. Z białek ubić sztywną pianę i dodać cztery łyżki piany do masy kasztanowej. Ostrożnie wymieszać. Następnie dodać pozostałą pianę. Masa powinna być puszysta. Wlać ją do blachy wysmarowanej masłem i piec w piekarniku w kąpieli wodnej około 1 godziny. Przed podaniem przybrać pudding bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak