Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 700 g
drożdże 60 g
cukier 180 g
masło 100 g
żółtko jajek 6 sztuk
mleko 500 ml
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: babka

250 ml mleka połączyć z połową porcji cukru i drożdżami. Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.
Do miski wsypać mąkę, dodać rozczyn, pozostałe mleko, żółtko, sól. Wymieszać, dodać rozpuszczone masło i wyrobić. Poczekać aż wyrośnie. Włożyć do formy, piec w temp 180 stopni ok 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak