Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane patisony

5.0
(55)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
marchew 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat
czosnek 1/2 główki
Zalewa:
sól 3 łyżki
cukier 5 łyzek
ocet 1 szklanka
woda 5 szklanek
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane patisony

Patisony kroimy w małe kawałki, cebulę i marchew w krążki. Wkładamy do słoików i dodajemy czosnek i przyprawy. Zalewę przygotowujemy z podanych składników- gotujemy i zalewamy słoiki. Zakręcamy i pasteryzujemy 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

24.07.2013 17:20
hm.. bardzo dobreeee ^^
berys18 03.08.2011 20:36
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak