Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kiełbasa duszona

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 1 kg
mąka 3 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta
cebula 1 sztuka
margaryna 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: kiełbasa duszona

Mąke mieszamy z pieprzem cayenne i obtaczamy w niej kiełbasę. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Pokroić cebulę na plastry.
Naczynie żaroodporne natłuścić. Wyłożyć dno naczynia cebulą (ok., pół porcji) Wykładamy na cebulę podsmażoną kiełbasę i posypujemy resztą cebuli. Do naczynia wrzucić także margarynę i podlać wodą. Przyprawić do smaku (kucharkiem) i piec ok 1,5 h godziny w 160-180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak