Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić w kostkę, wymieszać z olejem i przyprawą do gyrosa. Odłożyć na 2 godziny w chłodne miejsce. Następnie wyłożyć na rozgrzaną patelnię i zrumienić. Przełożyć do rondla. podlać odrobiną wody, przykryć i dusić około 10 minut. W międzyczasie na patelni zeszklić na maśle posiekaną cebulę, dodać pokrojone pieczarki i dusić około 5 minut. Połączyć z mięsem, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, wlać odrobinę wody i gotować do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąką i mieloną papryką, połączyć z sosem, włożyć pokrojone ogórki, zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z ryżem, ziemniakami lub z pieczywem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mogę jeść codziennie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    uwielbiam taki obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite połączenie.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !