Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z grochu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groch 40 dag
cebula 1 sztuka
słonina 10 dag
grzyby suszone 5 dag
czosnek 1 ząbek
pieprz 1 szczypta
śmietana 1 łyżka
ziemniaki 30 dag
jaja 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
tłuszcz do formy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z grochu

Groch ugotować do miękkości, odcedzić i przemielić dwa razy w maszynce. Dodać przesmażoną cebulę, pokrajaną, lekko zrumienioną wędzoną słoninę, przyprawy, śmietanę, ugotowane i pokrajane w paski grzyby, wywar z grzybów, jaja i tartą bułkę. Naczynie wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką i obłożyć plastrami obranych ziemniaków. Włożyć masę i zapiec w piekarniku. Podawać z surówkami. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 12.06.2012 23:40
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak