Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z pigwy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 12 szt
cukier 250 g
białko 4 szt
kremówka 3 łyżki
rum 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: krem z pigwy

Pigwy upiec, obrać ze skóry i przetrzeć przez sito. Wsypać cukier i mieszać przez pół godziny. Wymieszać pianę z białek z bitą śmietanką, rozpuszczoną żelatyną, rumem i na końcu z przetartą pigwą. Włożyć do formy wysmarowanej olejem. Dobrze ochłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak