Sposób przygotowania

Sałatkę obiadową szlachecką dokładnie odcisnąć, poszatkować, a następnie dokładnie połączyć z cebulą, jajkami, mąką i wszystkimi ziarnami. Całość dokładnie doprawić do smaku.
Z przygotowanego ciasta łyżką uformować placki i usmażyć je na rozgrzanym oleju. Przed podaniem placki osączyć z tłuszczu za pomocą papierowego ręcznika. Podawać z sałatką z kiełków, pomidorami koktajlowymi i sosem vinaigrette, jako dodatek do pieczonych mięs.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Tak przyrządzonych placków ziemniaczanych nie jadłam, a muszę przyznać, że zachęcają do spróbowania:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    rewelacyjne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !