Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące placki ziemniaczane z warzywami i ziarnami podane z kiełkami i pomidorami koktajlowymi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 600 g
sałatka obiadowa szlachecka Smak 250 g
cebula 2 szt
jajko 2 szt
mąka pszenna 1 łyżka
słonecznik łuskany 1 łyżka
ziarna dyni 1 łyżka
płatki owsiane 1 łyżka
otręby pszenne 1 łyżka
siemię lniane 1 łyżka
sól
Majeranek suszony Prymat
Sałatka:
kiełki 80 g
pomidorki koktajlowe 100 g
sos Vinaigrette

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące placki ziemniaczane z warzywami i ziarnami podane z kiełkami i pomidorami koktajlowymi

Sałatkę obiadową szlachecką dokładnie odcisnąć, poszatkować, a następnie dokładnie połączyć z cebulą, jajkami, mąką i wszystkimi ziarnami. Całość dokładnie doprawić do smaku.
Z przygotowanego ciasta łyżką uformować placki i usmażyć je na rozgrzanym oleju. Przed podaniem placki osączyć z tłuszczu za pomocą papierowego ręcznika. Podawać z sałatką z kiełków, pomidorami koktajlowymi i sosem vinaigrette, jako dodatek do pieczonych mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 24.02.2012 04:12
uwielbiam
maryśka 17.08.2011 08:05
rewelacyjne
Agnieszka_B 30.07.2011 14:45
Tak przyrządzonych placków ziemniaczanych nie jadłam, a muszę przyznać, że zachęcają do spróbowania:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak