Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort ze szpinaku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 30 dkg
ryż 12 dkg
parmezan starty 10 dkg
masło 2 łyżki
jaja 2 sztuki
pietruszka 2 łyżki posiekanej natki
cebula 0,5 sztuki
oliwa 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Tort ze szpinaku

Ryż ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przyprawić 2 łyżkami masła. Drobno pokrojoną cebulę zrumienić w rondlu z oliwą, a następnie dołożyć do niej ryż oraz wcześniej ugotowany i posiekany szpinak. Wszystkie składniki podsmażyć, zdjąć rondel z ognia i wlać do niego dobrze roztrzepane jajka z pietruszką, solą, pieprzem i parmezanem. Dobrze wymieszać, a uzyskaną w ten sposób masę włożyć do foremki wysmarowanej masłem i zapiekać w piekarniku przez około 20 minut w temperaturze 150oC. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak