Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka bakaliowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
płatki owsiane 1,5 szkl
masło 10 dag
miód 3 łyżki
sok jabłkowy 1 szkl
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
kakao 1 łyżka
rodzynki 1 szkl
wiórki kokosowe 1 szkl
Skórka pomarańczowa kandyzowan 3 łyżki
aromat migdałowy 1/2 łyzeczki
orzechy włoskie 1 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka bakaliowe

Masło zmiksować z jajkami, dodać rozpuszczony miód, wymieszać. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, pozostałe suche składniki, sok, wymieszać. Masę wyłożyć na stolnicę oprószoną mąką, rozwałkować na grubość 1 cm, wycinać ciasteczka, układać na przygotowanej blaszce. Piec przez 15 minut w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.12.2012 10:13
Fajny pomysł na smaczne ciasteczka.
mirosława4 29.03.2012 15:08
smaczniutkie
Iwusia 19.02.2012 22:31
smakowite ciasteczka
Iwona51
Iwona51 05.02.2012 00:58
smaczne
Allice 04.07.2011 12:02
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak