Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciastka z pigwy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 500 g
jaja 3 szt
śmietanka 1,5 szkl
mąka trochę
Bułka tarta klasyczna Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: ciastka z pigwy

Utrzeć pigwę na drobnej tarce, dodać trochę cukru i poddusić do miękkości. Przetrzeć przez sito. Ubić jajka ze śmietanką i odrobiną mąki, następnie dodać przetartą pigwę
i tyle tartej bułki, by ciasto dało się wyrobić. Rozłożyć je na stolnicy wysypanej mąką i wykrawać foremką ciastka.
Smażyć na rozgrzanym oleju. Usmażone ciastka układać na talerzu wyłożonym serwetkami i posypywać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak