Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z antonówek i renet

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 50 dag
cukier 3 łyżki
woda 0,5 litra
skórka cytrynowa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z antonówek i renet

Zagotować wodę. Jabłka umyć, obrać, podzielić na 2 lub 4 części, wyciąć gniazda nasienne. Skórki i gniazda włożyć do wrzącej wody, szybko ugotować do miękkości, przecedzić i odpadki odcisnąć z soku. Wywar zagotować, dodać cukier, włożyć, pokrajane jabłka, powoli ugotować. Ostudzić pod przykryciem. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rique 06.08.2011 09:21
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak