Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w boczku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 szt
gruszki 2 szt
jabłka 3 szt
boczek wędzony 6 plastrów
tymianek do smaku
masło 2 łyżki
pieprz do smku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w boczku

1. Mięso opłucz, natrzyj przyprawą do kurczaka, pieprzem i tymiankiem. Nafaszeruj gruszkami pokrojonymi w plasterki. Ułóż w brytfance, obłóż kawałkami boczku, polej 1/2 szklanki wody, wstaw na 1,5 godzin do piekarnika (190 stopni). W czasie pieczenia polewaj powstałym sosem.
2. Jabłka (pokrojone w plasterki) usmaż na maśle, obłóż nimi kurczaka i piecz 20 min. Jeśli kurczak zbyt szybko zacznie się rumienić przykryj folią aluminiową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 15.08.2013 07:37
Świetne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak