Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Staropolski krupnik

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spirytusu 96% 250 ml
miodu 250 g
wanilii laska
Goździki całe Prymat 5
cynamonu po szczypcie
zmielonego ziela angielskiego po szczypcie
kolendry po szczypcie
kminku po szczypcie
skórka z pomarańczy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Staropolski krupnik

1. Miód i przyprawy zrumienić (podgrzewać na małym ogniu ok 20 min,mieszając,aby się nie przypalił - miód zmienia barwę na ciemniejszą), wlać szklankę wody,zagotować.
2. Zdjąć z ognia,wlać spirytus, przelać do butelki (wychodzi 1/2 litra)
3. Po 24 godzinach podgrzać, przecedzić i wlać do butelki
4. Podawać na gorąco (dobre w jesienne i zimowe wieczory na rozgrzewkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak