Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop z liści laurowych na kaszel

4.0
(25)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukru kryształu 1 szklanka
chłodnej przegotowanej wody 0,5 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 10 dużych

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop z liści laurowych na kaszel

Cukier wsypujemy do garnka, najlepiej szerokiego i rozpuszczamy aż do uzyskania gęstego brązowego syropu, to trwa dość długo i trzeba cały czas mieszać. Potem wlewamy po troszkę wodę, przy czym trzeba bardzo uważać,bo woda bardzo paruje i trochę chlapie, wlewać trzeba bardzo powoli. Dodać liście laurowe i gotować razem około 3-4 minuty. Syrop przelać przez sitko do słoiczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 04.07.2011 07:11
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak