Sposób przygotowania

Każdą pierś rozciąć na dwie pojedyncze części, oddzielić polędwiczki. Duże części lekko rozbić dłonią, oprószyć lekko solą, skropić 3 łyżkami soku cytrynowego i 3 łyżkami oliwy. Odstawić pod przykryciem na 1 godzinę do lodówki. Zamarynowane filety oprószyć obficie kruszonym pieprzem i papryką, kłaść na mocno rozgrzaną patelnię (nie wlewać tłuszczu) i usmażyć na złoto-brązowo z obu stron, ok. 3-5 min. z każdej.

Podawać z ziemniakami z wody i salsą truskawkową.
Salsę przygotować w/g przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/14854/salsa-truskawkowa.html

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    to coś dla mnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    aż głodna się zrobiłan, dotego jak pięknie podane
  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    ciekawe połaczenie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    ciekawa nazwa
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    fajny talerzyk zamieniłabym tylko truskawki na wiśnie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    świetnie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    pyszny obiadzik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    pychotka
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam takie popieprzone filety.Pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    genialne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    uwielbiam ostre potrawy a na widok tej ślinka leci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !