Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki w koniaku z bananami i orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawek 500 g
banan 1
połówek orzechów włoskich 10
cukru 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w koniaku z bananami i orzechami

Truskawki dokładnie przebrać, umyć i starannie osączyć. Banan obrać i pokroić w cienkie plastry. Orzechy uprażyć, następnie zetrzeć z nich skórkę. Owoce i orzechy przełożyć do słoja. Do koniaku dodać cukier i imbir, wymieszać. Koniakiem zalać truskawki z orzechami tak, aby były całkowicie przykryte. Słój szczelnie zamknąć i odstawić na kilka dni w ciemne, chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 04.07.2011 07:14
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak