Sposób przygotowania

Kiełbasę opłukać, ugotować. Do wywaru dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziołowy, czarny, majeranek oraz oczyszczoną włoszczyznę. Miękką i ugotowaną kiełbasę wyjąć, ostudzić, pokroić i ponownie wrzucić do wywaru. Jajka obrać, pokroić, dodać do gotującego się żurku.
Żurek Kucharek rozmieszać z połową szklanki wody i dodać do zupy. Wszystko przyprawić Kucharkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Zamiast gotowego ze sklepu lep[iej zrobic samemu zakwas na żur.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Ibag24

    pewnie i warto, ale czasami na wszystko nie starcza czasu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !