Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŻUREK

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa biała 1 kg
włoszczyzna
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
ziele angielskie 5 ziaren
Majeranek suszony Prymat smaku do
żurek śląski 1 opakowanie
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat smaku do
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: ŻUREK

Kiełbasę opłukać, ugotować. Do wywaru dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziołowy, czarny, majeranek oraz oczyszczoną włoszczyznę. Miękką i ugotowaną kiełbasę wyjąć, ostudzić, pokroić i ponownie wrzucić do wywaru. Jajka obrać, pokroić, dodać do gotującego się żurku.
Żurek Kucharek rozmieszać z połową szklanki wody i dodać do zupy. Wszystko przyprawić Kucharkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 08.01.2012 14:40
pycha
Ibag24 25.09.2011 16:32
pewnie i warto, ale czasami na wszystko nie starcza czasu
eduszo
eduszo 15.07.2011 20:46
Zamiast gotowego ze sklepu lep[iej zrobic samemu zakwas na żur.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak