Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po bosmańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 3-4
marchewka 3
Papryka słodka mielona Prymat
olej
mleko
koncentrat pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po bosmańsku

Śledzie dobrze wymoczyć w mleku. Na patelni poddusić cebulę z marchewką dodać cukru i pieprzu , nie solić śledzie same w sobie bardzo słone. Dodać niewielką ilość koncentratu pomidorowego i dużą ilość słodkiej papryki . Dodać sporo olej aby całość tworzyła zalewę dla śledzi. Odsączyć śledzie z mleka i pokroić na grube kawałki. Do wiaderka po śledziach układać warstwami raz rybę raz warzywa i tak do wyczerpania zapasów

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak