Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops nadzewiany jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tosty 2 kromki
natka pietruszki 1 pęczek
mięso mielone 75 dag
marchewki 25 dag
kalarepa
groszek mrożony 15 dag
pieczarki 10 dag
masło 1 łyżka
jajko
jajko ugotowane na twardo 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Klops nadzewiany jajkiem

Mięso wymieszać z pokruszonymi tostami, posiekaną cebulą, natką i surowym jajkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Z masy formować bochenek. W środek włożyć jajka na twardo. Zalepić masą. Piec 50 minut w temp. 200 stopni. Kalarepę i marchewkę pokroić w słupki. Gotować 10 minut w osolonej wodzie. Po 5 minutach dodać groszek. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Gotową pieczeń wyjąć, wytworzony sok wymieszać z 1/2 litrem wody. Zalać pieczarki, zagotować. Warzywa i sos podawać do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak