Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z bananami i pomidorami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 3 sztuki
parówki 5 sztuk
oliwa 0,5 szklanki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Szafran nitki Prymat 1 szczypta
banan 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z bananami i pomidorami

Ryż ugotować w dużej ilości wody z solą i szafranem. Zalać zimną wodą, odcedzić i podsuszyć w piekarniku, skropić łyżką oliwy i od czasu do czasu zamieszać. Gorący ryż ułożyć w salaterce, obłożyć połówkami pomidorów, usmażonych bez skórki na oliwie i przyprawionych solą i pieprzem, oraz bananami przekrojonymi wzdłuż i usmażonymi na oliwie. Na ryżu położyć przysmażone na złoty kolor parówki. Podawać na gorąco.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 08.07.2011 21:50
imponujący przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak