Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna - tzw. klasztorna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryby 1 kg
grzyby suszone 1 garść
mąka 1 łyżka
śmietana 0,5 szklanki
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 4 ziarna
żółtko jajek 1 sztuka
por 1 sztuka
cytryny 7 kropel soku
sól 1 szczypta
seler 1/4 sztuki
pietruszka 1 sztuka
koper 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna - tzw. klasztorna

Grzyby dokładnie moczyć przez noc. Do 2 I wody dodać grzyby z wodą, w której się moczyły, oraz pokrojone warzywa. Gotować 15 minut, po czym włożyć umyte ryby i gotować na małym ogniu jeszcze ok.15 minut. Po ugotowaniu ryby wyjąć, a wywar przecedzić. Grzyby i jarzyny przeznaczyć do innych celów, a wywar doprawić śmietaną, rozmieszaną z mąką i żółtkiem i podgrzać. Na koniec dodać sok z cytryny i wsypać mielone ziele angielskie. Podawać zupę rybną na gorąco. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pajecznik 15.12.2011 00:41
Ja również uważam,że to bardzo ciekawy przepis
ElizaT 08.07.2011 21:50
bardzo ciekawa
Mateusz/matikor 03.07.2011 22:56
blee
Mateusz/matikor 03.07.2011 22:56
blee

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak