Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska faszerowana fasolką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
ser tylżycki 10 dkg
pomidor 3-4 szt
cebula 1 szt
seler 0,5 sztuki
biała część pora 1 szt
bulion warzywny 1-2 szklanki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska faszerowana fasolką

Fasolkę zalać wrzątkiem,odstawić,a gdy wystygnie,odcedzic,zalać świeżą gorącą wodą i gotować.Warzywa obrać,posiekać{prócz cebuli i pomidorów}dorzucić do podgotowanej fasoli.Gotować do miękkości.Z kapusty pekińskiej odciąć liście,wypłukać i na 5 min wrzucić do wrzącej wody,po czym osączyć osuszyć i z kazdego ściąć łykowate zgrubienie przy nasadzie.Ugotowaną fasolkę wraz z warzywami odcedzić,przestudzić i wymieszac ze startym serem,doprawić sola i pieprzem.Nadziac przygotowanym farszem liście kapusty zwinąć,formując gołąbki.W rondlu rozgrzać olej,podsmażyć posiekaną cebulę i pozostałe liście kapusty.Ułożyć na tej warstwie gołąbki,zalać je bulionem,przykryć i dusić na małym ogniu 15 min.Pod koniec duszenia dodać sparzone,obrane ze skórki i pokrojone pomidory.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 30.01.2014 00:09
ciekawy przepis
Iwusia 24.03.2013 21:55
ciekawe :)
hahanka 16.02.2013 18:40
fajny przepis, wegetariańskie gołąbki:)
aga130982 25.01.2012 20:36
mniam
Wafelek2601 05.01.2012 09:34
super
kotlet 20.09.2011 23:15
pyszności
RenataZ-et 17.08.2011 22:19
super pomysł
MAR3STA 13.07.2011 23:05
fajna
mirosława4 12.07.2011 22:42
ciekawe szkoda że niema zdjęcia zapewne smaczna ta potrawa
Dawid12 04.07.2011 22:56
smaczne
Ania67 04.07.2011 09:49
wow- muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak