Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy z dużą ilością warzyw

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 70 dag
marchewka
papryka czerwona
ząbki czosnku 4 szt.
olej 4 łyżki
cebula 2 szt.
pieprz
natka selera 2 gałązki
natka pietruszki 2 gałązki
grzyb suszony
przyprawa do potraw Kucharek 1,5 łyżeczki
mąka pszenna 1,5 łyżeczki
mąka ziemniaczana 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy z dużą ilością warzyw

Marchew zetrzeć, paprykę pokroić w kostkę. Cebule i czosnek posiekać. Natkę selera i pietruszki posiekać, grzybka rozdrobnić. Mięso pokroić w kostkę, obsmażyć na oleju, podlać wodą. Dodać jarzyny, grzybek, przyprawić i dusić ok. 30 minut. Obie mąki wymieszać z wodą, zaprawić gulasz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak