Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe galarciki warzywne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

groszek konserwowy 1 puszka mała
kukurydza konserwowa 1 puszka mała
marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
seler 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat według uznania
rosół warzywny 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe galarciki warzywne

Marchew,pietruszkę i seler obieramy, gotujemy, odcedzamy i studzimy a następnie każde warzywo osobno kroimy w kosteczkę. Kukurydzę i groszek odsączamy. Z kostki rosołowej warzywnej gotujemy bulion i dodajemy żelatynę w ilości zgodnej z przepisem na opakowaniu. Odstawiamy do wystygnięcia. W kubeczkach układamy warstwami warzywa i zalewamy bulionem z żelatyną. Odstawiamy do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 11.03.2012 20:25
świetne
Grazyna0211 29.11.2011 18:13
pyszne i bardzo dekoracyjne
eli82 01.10.2011 09:24
ładnie wygląda
Joanna108
Joanna108 30.07.2011 10:33
pycha i zawsze wszystkim smakuje !
agano 14.07.2011 15:09
ładne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak