Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złota nalewka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wódki 1litr
pomarańcza 1
Goździki całe Prymat 1
cukru w kostkach 4 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Złota nalewka

Wódkę wlać do dużego słoja. Pomarańczę dokładnie wyszorować i gęsto naszpikować goździkami. Następnie przewiązać nitką i zawiesić w słoju, tak by nie dotykała alkoholu. Słój zakręcić i odstawić.Po dwóch miesiącach dodać cukier w kostkach i ponownie odstawić na dwa miesiące.W tym czasie nalewka nabierze aromatu pomarańczy i uzyska złocistą barwę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak