Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos śliwkowy pieczeniowy z suszonych śliwek

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki suszone 100g
bulion szklanka
Liść laurowy suszony Prymat
mąka 2 łyżki
imbir

Przepis i sposób przygotowania na: Sos śliwkowy pieczeniowy z suszonych śliwek

Śliwki namoczyć ok pół h w wodzie. Wyjąć i pokroić w małe kawałeczki. Wrzucić z powrotem do wody, dodać liść, ocet, szczyptę cukru i imbiru oraz pieprz i sól. Wstawić na mały ogień, dolać bulion (może być z kostki) i gotować. Mieszać od czasu do czasu. Na koniec wyjąć liść. Zrobić zasmażkę z mąki i rozprowadzić nią sos. Ewentualnie doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 16.08.2011 12:25
świetne
jolajka 04.07.2011 07:20
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak