Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem kasztanowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasztany jadalne 1 kg
cukier 1 niepełna szkalnka
wanilia 1 laska
śmietana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krem kasztanowy

Kasztany ugotować, obrać i zemleć w maszynce do mięsa. Z cukru, niewielkiej ilości wody i laski wanilii ugotować zawiesisty syrop, wyjąć wanilię. Dodać kasztany , gotować a następnie przetrzeć przez sito - tak by powstał krem.Przybrać bitą śmietaną.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 08.07.2012 10:19
pyszny
tomek18 04.01.2012 13:49
świetny
JUSTYNA61 19.12.2011 11:17
super proste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak