Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z pomidorami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 60 dag
pieczarki 10 szt
cebula 2 szt
pomidorki koktajlowe 20 dag
oliwki czarne 25 szt
bulion 1/2 szkl
czosnek 4 zabki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 5 łyżek
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z pomidorami

1. Mięso oprósz solą, szczypta ostrej i słodkiej papryki oraz pieprzem. Zrumień na oliwie, dodaj pieczarki, cebulę oraz czosnek. Smaż, mieszając, 3 min.
2. Następnie dodaj opłukane pomidory i oliwki. Podlej bulionem i duś pod przykryciem 10-15 min. Przed podaniem danie dopraw do smaku i posyp natką. Podawaj z bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 04.07.2011 09:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak