Sposób przygotowania

Biszkopt: żółtka utrzeć mikserem ze słodzikiem (10 pastylek) i 2 łyżeczkami kawy. Dodać skrobię i proszek, zmiksować. Na koniec wmieszac delikatnie painę z białek. Piec 25 min w 180 st. Po upieczeniu nasączyć kawą zaparzoną z łyżeczki kawy rozpuszczalnej i 0,5 szkl wody. Masa: w wodzie (0,5 szkl wrzątku) rozpuścic słodzik, resztę kawy rozpuszczalnej i żelatynę. Wystudzić i zmieszać z serem i jogurtem. Kawałki biszkopta układać warstwami naprzemian z masą. Na górę potrzeć czekoladę. Chłodzic całą noc.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    super, robię:) tylko do której to jest fazy-drugiej?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !