Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napój czereśniowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czereśnie pół kg
cukier ok pół szklanki
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Napój czereśniowy

Owoce umyć, oderwać od szypułek i wydrylować. Włożyć do garnka razem z cukrem, skropić sokiem z cytryny (kilka kropel) i zagotować. Mieszać od czasu do czasu i czekać aż puszczą sok. Owoce odcedzić (przez sitko lub gazę) a sok ostudzić. Ewentualnie dosłodzić. Rozmieszać w dzbanku z wodą mineralną (do smaku) i wrzucić kostki lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 04.07.2011 06:57
ee tam wcale nie;)
misia53 04.07.2011 01:39
czereśnie się ciężko dryluje
aginaa 03.07.2011 21:07
fajne
polly66 03.07.2011 21:02
najlepiej mocno czerwone, dojrzałe czereśnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak