Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
zielona cebulka 1 pęczek
koperek 1 pęczek
śmietana 12% 1 kubek
mięso na zupę 0,75 kg
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
ziele angielskie 7 kulek
koncentrat barszczu do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka

Przygotowujemy wywar z mięsa i przypraw. Do wywaru dodajemy posiekaną zieleninę i koncentrat barszczu dla smaku i koloru. Gotujemy przez jakiś czas, a na końcu zabielamy smietaną. Doprawiamy do smaku. Podajemy z młodymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak