Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto z następujących składników: kostka masła, 3 łyżki cukru pudru, 5 żółtek, proszek do pieczenia, 3 szklanki mąki. Ciasto podzielić na 2 części, owinąć folią i mrozić 1,5 godz. w zamrażarce. Przygotować masę serową z następujących składników: 3 jaja utarte ze szklanką cukru, 0,5 kostki miękkiego masła, budyń, twaróg. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wykleić jedną częścia ciasta, chwilę podpiec (8 min, 180 st.). Na podpieczone ciasto wyłożyć masę serową, następnie brzoskwinie, a na nie pianę z reszty białek, ubitą z dodatkiem kisielu (kisiel wsypujemy po ubiciu piany i miksujemy chwilę). Na górę trzemy na tarce resztę ciasta. Całość pieczemy 1 godz. w 180 st.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !