Sposób przygotowania

1. Masło utrzyj z żółtkami. Ucierając, dodaj twaróg, kaszę, przyprawy, wymieszaj. Połącz z pianą z białek. Żaroodporną salaterkę wysmaruj masłem i wysyp bułką. Nałóż masę, przykryj folią aluminiową i wstaw do naczynia z gorąca wodą. Piecz 45 min w 190 stopniach.
2. Na oleju zrumień pokrojone serdelki. Dołóż pomidory, czosnek, duś 10 min, dopraw. Budyń wyjmij z piekarnika i wyłóż na deskę. Pokrój w trójkąty i podawaj z sosem. Można podawaj z ostra surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczniutki budyń

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !