Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kluskami kładzionymi
2. Z mąki, mleka, jajek i szczypty soli przygotuj ciasto. Kładź łyżką na osoloną wodę. Gotuj ok minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmij na talerze i podawaj z gulaszem.
gulasz | |
pierś z kurczaka | 1 szt |
marchewka | 2 szt |
groszek zielony | 1 szkl |
SOS MYŚLIWSKI | 1 op |
olej | 5 łyżek |
pieprz | do smaku |
mąka | 2 szkl |
mąka kukurydziana | 4 łyżki |
jajko | 2 szt |
mleko | 1 szkl |
sól do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: