Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kluskami kładzionymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gulasz
pierś z kurczaka 1 szt
marchewka 2 szt
groszek zielony 1 szkl
SOS MYŚLIWSKI 1 op
olej 5 łyżek
pieprz do smaku
mąka 2 szkl
mąka kukurydziana 4 łyżki
jajko 2 szt
mleko 1 szkl
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kluskami kładzionymi

1. Mięso pokrój w kostkę, oprósz pieprzem. Marchew obierz, pokrój. Na oleju podsmaż marchew, dodaj mięso i smaż 5 min. Dodaj groszek, podlej 1/4 szkl wody i duś, mieszając ok. 3 min. Sos myśliwski wymieszaj w 300 ml wody i zalej nim mięso z warzywami. Duś, mieszając ok 6 min.
2. Z mąki, mleka, jajek i szczypty soli przygotuj ciasto. Kładź łyżką na osoloną wodę. Gotuj ok minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmij na talerze i podawaj z gulaszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 29.08.2011 10:56
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak