Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 3 dag
jajko 4 sztuki
mąka 2 szklanki
mleko 1|2 szklanki
cukier 4 łyżki
olej 180 ml
marmolada 1 (różana)

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki

Drożdże wymieszać z letnim mlekiem. Trzy jajka miksujemy z cukrem, dodajemy do mąki. Następnie dodać mleko z drożdżami, a na końcu olej.

Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia . Ciasto wyłożyć na stolnicę, rozwałkować, pokroić w trójkąty. Na każdy trójkąt nałożyć po łyżeczce marmolady i zwijać rogaliki.

Następnie układamy na wysmarowanej blaszce i odstawić do wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w temperaturze 220 c około 15 minut. Posypać można cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 29.01.2012 20:08
pyszno?ci=)
smile 29.01.2012 20:08
pyszno?ci=)
jolita 04.07.2011 07:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak