Sposób przygotowania

Drożdże wymieszać z letnim mlekiem. Trzy jajka miksujemy z cukrem, dodajemy do mąki. Następnie dodać mleko z drożdżami, a na końcu olej.

Wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia . Ciasto wyłożyć na stolnicę, rozwałkować, pokroić w trójkąty. Na każdy trójkąt nałożyć po łyżeczce marmolady i zwijać rogaliki.

Następnie układamy na wysmarowanej blaszce i odstawić do wyrośnięcia. Przed pieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w temperaturze 220 c około 15 minut. Posypać można cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    pyszno?ci=)
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    pyszno?ci=)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !