Sposób przygotowania

1. Z podanych składników przygotuj niezbyt gęste ciasto naleśnikowe. Odstaw na pół godziny, usmaż z niego cienkie naleśniki. Układaj je jeden na drugim w stosik, by nie wystygły.
2. Rodzynki opłucz, namocz w ciepłej wodzie, osącz. Rodzynki i wiśnie skrop rumem, odstaw na 15 min.
3. Serek wymieszaj z cukrem i cukrem waniliowym. Połącz ze startą czekoladą.
4. Na połowę każdego naleśnika wyłóż 3 łyżki serka, posyp go rodzynkami i wiśniami. Złóż na 4.
5. Naleśniki oprósz cukrem pudrem, posyp wiórkami czekolady i listkami świeżej mięty.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    ewa84

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    coś dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Lubię takie naleśniki:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !