Sposób przygotowania

1. Na ciasto utrzyj masło z cukrem, dodając po 1 jajku. Dorzuć 3/4 zmielonych orzechów oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszaj.
2. Na masę serową zmiksuj twaróg z masłem. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, dodając stopniowo masę serową.
3. Brzoskwinie dokładnie osącz z syropu, pokrój w kostkę. białka ubij na sztywna pianę, dodaj do masy serowej razem z brzoskwiniami, delikatnie wymieszaj.
4. Tortownicę natłuść olejem, posyp bułką tarta. Przełóż do niej ciasto. Wyłóż na nie masę serową, wyrównaj ją, posyp ozdobnie pozostałymi orzechami.
5. Ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do temp 180-190 stopni i piecz ok godziny. Jeśli szybko się przyrumieni, przykryj je pergaminem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    fajne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    ciekawy pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczny serniczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !